Behrer blir ny CEO för Dentsu Aegis Network Sverige

2015-11-19 09:00:37

Mattias Behrer blir ny CEO och koncernchef för Dentsu Aegis Network Sverige. Behrer kommer närmast från Viacom och tillträder efter Patrik Gamryd i januari 2016.

Efter en gedigen rekryteringsprocess har Dentsu Aegis Network Sverige valt att tillsätta Mattias Behrer på posten som CEO i Sverige. Behrer kommer närmast från Viacom där han haft en kombinerad roll som global marknadschef för MTV (exklusive USA) och Senior Vice President samt chef för mediekoncernens ungdomsdivision i 11 länder i norra och centrala Europa. Tidigare har Mattias även haft ledande roller på H&Ms internationella marknadsavdelning samt som global varumärkeschef inom TetraLaval-koncernen.

Paal Fure, CEO Dentsu Aegis Network Nordics:
– Vi har ett fantastiskt momentum i Sverige och i Norden med en oerhört bra och stabil tillväxt. Mattias var en kandidat som med råge uppfyllde våra kriterier och han har stor erfarenhet av att framgångsrikt driva P&L i en matrisorganisation som vår. Med hans gedigna kompetens inom kommunikationsbranschen och hans unika förmåga att engagera och mobilisera andra är jag övertygad om att han kommer att sammansvetsa byrågruppen och våra ca 240 medarbetare i Sverige ytterligare och bidra till fortsatt tillväxt på marknaden. Det glädjer mig även att Mattias Behrer kommer att bli en del av den nordiska ledningsgruppen. Mattias är en drömrekrytering, helt enkelt!

Mattias Behrer, tillträdande CEO Dentsu Aegis Network Sverige:
– Jag är oerhört exalterad över att få börja arbeta på Dentsu Aegis, som inte bara är den största utan även den mest relevanta byrågruppen när det gäller digital marknadsföring. Jag har arbetat med olika byråer i 18 år och sett från ett kundperspektiv vet jag att det som Dentsu Aegis erbjuder sina kunder är unikt, vilket innebär en klar konkurrensfördel på marknaden. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med spännande kunder och att stärka Dentsu Aegis erbjudande och varumärke ytterligare, tillsammans med de vassa och drivna kollegorna som jag vet finns där.

Dentsu Aegis Network finns i 123 länder runtom i världen, med lokala och internationella kunder såsom Arla, Mondelez, Coca-Cola, TUI och Betsson.

Mattias tillträder sin tjänst i januari 2016 och efterträder Patrik Gamryd, som lämnar Dentsu Aegis Network efter nästan 9 år i koncernen.Föregående nyhet: Magnus Lindholm blir ny VD för Posterscope Sverige Nästa nyhet: Dentsu Aegis förvärvar Sveriges ledande dataanalysföretag Outfox