Dentsu Aegis rekryterar tung HR-chef från SVT

2017-10-11 17:00:22

Byrånätverket Dentsu Aegis rekryterar Gabriella Ekström som ny HR-chef till koncernledningen. Ekström kommer senast från en position som HR-chef och HR-strateg på SVT och innan dess som HR-direktör på konsultbolaget Sogeti. På meritlistan finns en guldmedalj i Randstad Award 2017 ”Sveriges attraktivaste arbetsgivare” med SVT och medaljplatser som ”Sveriges bästa arbetsplats” med Sogeti i Universums personalundersökning tre år på raken.

Dentsu Aegis har under året vunnit nya kunder som IKEA, P&G, Synoptik, Bring och Svenska Spel. För att hålla jämn takt med affären har nätverkets byråer sammanlagt rekryterat 89 personer de senaste 12 månaderna, inklusive förvärvet av Outfox, ett marknadsledande konsultbolag inom digital analys och CRO, med 14 personer. Koncernen har just signerat avtal på ytterligare 1100 m2 kontorsyta för att kunna växa vidare i samma hus vid Medborgarplatsen.

– Jag tilltalades av energin i det befintliga HR-teamet, alla medarbetare inom organisationen och nätverkets snabba tillväxt, i kombination med synsättet ‘kultur är minst lika viktigt som struktur’; något som genomsyrar hela koncernen. Nu längtar jag efter att få lära känna det här spännande företaget. Jag hoppas kunna tillföra innovation och relevant erfarenhet inom organisationsutveckling, arbetsmiljöarbete och Employer Branding, säger Gabriella Ekström, tillträdande HR-chef på Dentsu Aegis Network.

Dentsu Aegis Network innefattar byråerna Carat, Vizeum, iProspect, Isobar, MKTG, Posterscope, Amnet och Outfox. Idag ingår totalt 325 medarbetare i Dentsu Aegis Network på kontoren i Stockholm och Göteborg.

– Jag är otroligt glad att få in Gabriella i koncernledningen och därmed kunna förstärka det viktiga arbete som vårt HR-team gör för att kunna rekrytera, utveckla och behålla alla våra talanger i takt med branschens pågående transformation och en radikalt ökad konkurrens om nya digitala kompetenser. Hon har ovärderlig kunskap inom komplexa rekryteringsprocesser och fusioner och med den tillväxt och ambition vi har kommer det behövas, säger Mattias Behrer, koncernchef på Dentsu Aegis Network.

Gabriella Ekström tillträder som HR-chef den 1 januari 2018 och kommer rapportera till Dentsu Aegis koncernchef Mattias Behrer.Föregående nyhet: Dentsu Aegis förvärvar Sveriges ledande dataanalysföretag Outfox Nästa nyhet: Dentsu Aegis Network lanserar Sveriges största och mest heltäckande konsultverksamhet inom datadriven marknadsföring, insikt och analys