Dentsu Aegis storsatsar på digitalt i Göteborg och lanserar Outfox

2018-04-26 16:06:57

Under 2017 förvärvade kommunikationskoncernen Dentsu Aegis Network byrån Outfox, en ledande byrå inom digital analys och CRO tillika Nordens största partner inom Google Analytics 360 Suite. Nu lanseras byrån i Göteborg, som en del av Dentsu Aegis digitala satsning i Göteborg och Västsverige. För att driva en treårig tillväxtplan ger koncernen ett tydligt investeringsmandat till ledningsgruppen för Göteborgskontoret under ledning av Henrik Lidroth som nybliven General Manager. Lidroth har under de senaste 5 åren haft rollen som VD för den digitala performance-byrån iProspect, en av 8 byråer inom Dentsu Aegis-koncernen.

”Jag har precis flyttat till Askim från Stockholm med familjen, vilket känns superkul! Vi har flera nya lokala Göteborgsrekryteringar på agendan inför våren. Vår ambition är att flytta fram positionerna ytterligare och bygga vidare på det fina momentum vi har i Göteborg med våra mycket kompetenta kollegor samt långa och bra kundrelationer. Mitt uppdrag är att låta koncernen växa på med de befintliga kunderna och att lansera fler av koncernens byråer och tjänster i Västsverige.”, säger Henrik Lidroth, General Manager på Dentsu Aegis i Göteborg.

Den kombinerade kompentensen från Outfox med det nylanserade affärsområdet Dentsu Data Services är en del av den tillväxtstrategi som koncernen nu etablerar för att bana vägen för framtidens kommunikationslösningar och driva den digitala agendan med smarta lösningar inom martech, data management, insikt och analys. I och med etableringen av Outfox-kontoret i Göteborg rekryteras Magdalena Wallner till rollen som Office Lead & Digital Analyst samt Johan Jönsson som Implementation Specialist.

”Vi har sneglat på Göteborg en längre tid och som del av Dentsu Aegis kan vi nu starta upp under optimala förhållanden. Vi är även mycket nöjda med att ha rekryterat Magdalena Wallner och Johan Jönsson som första Göteborgsbaserade Outfoxkollegor. Magdalena kommer senast från Essity där hon arbetat som Global Digital Analyst och Johan Jönsson kommer senast från Nordic Morning där han arbetat som Team Lead. Vi tror på Göteborg som marknad och vi kommer nu lägga energi på att hitta ytterligare kollegor till vårt fina kontor högst upp i Nordstan. Det är riktigt roligt och vi ser fram emot att sätta Outfox på kartan i Göteborg.”, säger Lars Johansson, VD och medgrundare av Outfox.

Om Dentsu Aegis Network & Outfox
Dentsu Aegis Network Sverige är en del i ett globalt kommunikationsnätverk med 45 000 medarbetare i 145 länder. Vi hjälper våra kunder att stärka sina varumärken och växa sina affärer med hjälp av holistiska och integrerade kommunikationslösningar genom dotterbolagen Amnet, Carat, iProspect, Outfox, Isobar, MKTG, Posterscope och Vizeum. I Sverige har vi kontor i Stockholm och Göteborg med drygt 330 digitala konsulter och en unik kultur och struktur som främjar samarbete och innovation inom och mellan byråerna för att skapa koordinerade och skräddarsydda helhetslösningar för några av landets, Nordens och världens ledande varumärken. Outfox är marknadsledande konsultbyrå inom digital analys och CRO.Föregående nyhet: Dentsu Aegis Network lanserar Sveriges största och mest heltäckande konsultverksamhet inom datadriven marknadsföring, insikt och analys Nästa nyhet: Magnus Palm ny VD för iProspect