Magnus Palm ny VD för iProspect

2018-06-28 15:30:48

Sveriges största performance-byrå iProspect förstärker ledningen och rekryterar Magnus Palm som ny VD. Magnus Palm kommer senast som VD på Creuna, en av Nordens ledande digitalbyråer med 160 anställda i Sverige. Tidigare har han arbetat som managementkonsult med fokus på digital transformation inom Acando, Etransformer och Quaint Strategy. Han har också varit IT-chef för Envirotainer, med ansvar för team i Stockholm, Frankfurt, Dallas och Singapore.

iProspect har haft en snabb tillväxt de senaste åren, från 2015 med en omsättning på 681 miljoner till 2017 då omsättningen nådde drygt 1,3 miljarder SEK. Samtidigt har antalet medarbetare ökat från 40 till idag närmare 80 personer.

I januari 2018 fick iProspects dåvarande VD Henrik Lidroth uppdraget att leda utvecklingen av Dentsu Aegis koncernens erbjudande i västra och södra Sverige, med en aggressiv investerings- och tillväxtplan för koncernens kontor i Göteborg.

– Efter en lång och ambitiös rekryteringsprocess är jag mycket glad att välkomna Magnus till iProspect och Dentsu Aegis. Magnus kombinerar en imponerande intellektuell kapacitet med ett stort hjärta och passion, precis vad vi vill ha för iProspect och övriga koncernen, säger Mattias Behrer, koncernchef på Dentsu Aegis.

– Jag har under hela min karriär haft ett brinnande intresse för digital utveckling, kommunikation och att skapa affärsvärde. Jag är imponerad av vad iProspect hittills har åstadkommit inom performance marketing och för den kunskap och passion som finns så väl inom iProspect som inom de andra byråerna inom Dentsu Aegis kring affärsdrivande kommunikation. Efter en spännande utvecklingsresa med Creuna känns detta som en perfekt match och en väldigt rolig utmaning. Jag ser fram emot att lära känna våra kunder och vidareutveckla iProspect tillsammans med alla mina nya smarta kollegor, säger Magnus Palm, tillträdande VD på iProspect.

Magnus Palm tillträder som ny VD för iProspect den 27 augusti och ingår i koncernledningen. Han rapporterar till Dentsu Aegis koncernchef Mattias Behrer.

Kontaktpersoner:
Mattias Behrer, 070-8666628
Magnus Palm, 073-3137056

Om Dentsu Aegis
Dentsu Aegis Network är det första globala kommunikationsnätverket anpassat för den digitala ekonomin och erbjuder specialiserade och integrerade kommunikationstjänster genom de svenska dotterbolagen Carat, Vizeum, iProspect, Isobar, MKTG, Postercope, Amnet, DDS och Outfox. Vårt mål är att vara det självklara valet för varumärken som söker de bästa och starkast integrerade kompetenserna inom mediebaserad affärsutveckling, kreativitet, digital och data-driven marknadsföring. Med över 40 000 dedikerade specialister och verksamhet på 145 marknader är Dentsu Aegis det snabbast växande globala kommunikationsnätverket 6 år i rad. I Sverige består Dentsu Aegis av 370 medarbetare baserade i Stockholm och Göteborg, som alla samarbetar under den gemensamma visionen ”Innovating The Way Brands Are Built”.

Om iProspect
iProspect startade sin verksamhet 1996 i Boston, MA och var den första sökmarknadsföringsbyrån i världen ”The Original® Search Engine Marketing Firm”. Idag är vi ca 4500+ anställda på 55+ marknader fördelade på 91 kontor som dagligen arbetar med digitala kanaler och tjänster inom SEM, SEO, display, social, konverteringsoptimering, mätning och digitala strategier för våra kunders räkning. I Sverige är vi idag 80 anställda och har kontor i både Stockholm och Göteborg.

iProspect är den globalt ledande aktören inom sök- och digital responsmarknadsföring. Till vår hjälp har vi ett starkt ägarskap, ett stort nätverk och en stabilitet som ger trygghet till våra uppdragsgivare. Dessutom har vi en rutinerad och erfaren stab av projektledare, tekniker och affärsutvecklare som gör oss till ett av de vassaste företagen i branschen. Vi har vunnit massor av priser för smarta strategier och innovationer som gör att våra kunder blir synligare, smartare och därmed lönsammare.

Magnus Palm tillträdande vd iProspect och Mattias Behrer, koncernchef Dentsu Aegis NetworkFöregående nyhet: Dentsu Aegis storsatsar på digitalt i Göteborg och lanserar Outfox Nästa nyhet: Dentsu Aegis stärker koncernledningen och utser Nike Carlstoft till Chief Operating Officer